artikelen rechterbalk

Topprestatie: een gezin runnen. Humanitas biedt met Home-Start hulp aan gezinnen

Homestart Foto 09 PM gezinvrijwil zandbak
Een gezin met jonge kinderen runnen, stress, ziekte, (g)een baan, het huishouden;soms moeten moeders en vaders een topprestatie leveren. Als het even allemaal te veel wordt kunnen gezinnen een beroep doen op Home-Start. Een vrijwilliger die ervaring heeft met jonge kinderen komt dan wekelijks één dagdeel helpen. Precies dat steuntje geven waarmee het gezin door deze moeilijke periode van 'piekbelasting' heen komt.Humanitas biedt met Home-Start hulp aan gezinnen.
Klik op de foto
"Joe-oe-oepie! Daar is ze weer!" Kinderen zijn enthousiast bij het zien van de vrijwilliger van Home-Start. Maar ook moeder is opgelucht. Even rust, want Els doet een spelletje met de kinderen. En met Els kan moeder het hebben over dat moeilijke gedrag van de oudste.
De vrijwilligster is een vaste steun die praktische hulp geeft en die vooral kan luisteren. Luisteren naar de belevingen van de ouder rondom de opvoeding of over andere beslommeringen die spelen in het gezin. Niet als een betweter die het wel even komt vertellen, maar als een hulpvaardige buurvrouw die bijspringt en uit eigen ervaring put als het gaat om opgroeiende kinderen.
 
Homestart voorziet in grote behoefte
Ouders met jonge kinderen laten horen dat ze deze steun zeer waarderen. Hulp van familie, buren of vrienden is niet altijd vanzelfsprekend beschikbaar. De Home-Start coördinator zoekt een vrijwilliger die het beste past bij de vraag van het gezin.De vrijwilligers krijgen een cursus zodat ze op de 'homestart-manier' gaan werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de vrijwilliger er is voor het gezin, zonder te oordelen, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De vrijwilliger blijft op ‘haar handen zitten’; ze komt niet in actie door bijvoorbeeld spontaan de afwas te gaan doen, tenzij de vader of moeder vraagt om dat samen te doen.
 
Gewoon bellen
Gezinnen: wilt u deze vorm van ondersteuning en praktische hulp? Bel of mail ons en we maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten aan verbonden en de vrijwilliger sluit aan op uw vraag.
 
Vrijwilliger: We zoeken weer nieuwe vrijwilligers! Bent u de vrijwilliger die tijd en ruimte over heeft om een gezin steun te verlenen? Iedereen kan zich opgeven als vrijwilliger, een superopvoeder hoeft u niet te zijn, opvoedingservaring is wel een eis. Gezinnen zitten om u te springen, dus aarzel niet! Op 27 augustus starten we met de voorbereidende cursus.
Voor meer informatie
 
Coördinator: Mariet Rankenberg (vakantie tot 17 augustus) T: 06 35112904 M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of: MIP Humanitas: T: 050 3126000 - M:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

De kunstroute gaat wandelen.

Na de zomervakantie gaat de groep Kunstpad een wandeling organiseren langs de kunst objecten in onze wijk. De groep is zeer actief en heeft hiermee veel wetenswaardigheden en kennis verzamelt. De bewoners hebben contacten gelegd met de gemeente, instellingen, corporaties en kunstenaars voor het behoud maar ook onderhoud van de kunstobjecten. Na de zomervakantie wordt er een wandeling gemaakt en zal de datum en vertrektijd en vertrekpunt bekent worden gemaakt. Enthousiast geworden??? en wilt u de aankondiging niet missen stuur dan een mailtje naar, Evert Bosscher, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt de aankondiging.

Voedselbank stad Groningen in problemen: VOEDSELTEKORT!

Voedselbank LOGODe Voedselbank Stad Groningen helpt de armste mensen door ze te voorzien van voedselpakketten en de noodzakelijke huishoudelijke artikelen. Het aantal cliënten van de Voedselbank stijgt nog steeds terwijl de voedselvoorraden sterk dalen. Daarom organiseert de Voedselbank  i.s.m. Jumbo Supermarkten (Maripaangroep) van 6 t/m 13 juni  een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten  in de stad Groningen.

De Voedselbank Stad Groningen helpt  op dit moment wekelijks meer dan  600 huishoudens door ze te voorzien van voedselpakketten en non food., zoals waspoeder, shampoo , etc. Wij zijn volledig afhankelijk van levensmiddelen die binnenkomen. Het aantal cliënten stijgt sinds begin dit jaar. We hebben de voedselpakketten vergroot en proberen zoveel eten mee te geven dat kinderen niet met een lege maag naar school hoeven. Dat lukt ons nu minder goed, omdat er te weinig aanbod is.
Daarom organiseert de voedselbank in samenwerking met Jumbo van 6 t/m 13 juni 2015 een grote inzamelingsactie bij meerdere supermarkten. Op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni zal de Voedselbank aanwezig zijn bij de Jumbo’s om in te zamelen, doordeweeks zullen er door de Jumbo kratten worden geplaatst, waar levensmiddelen in gedeponeerd kunnen worden.
Kopers bij Jumbo kunnen de Voedselbank steunen door van ons boodschappenlijstje één of meerdere producten te kopen en deze te doneren aan de Voedselbank. Het gaat daarbij om houdbare producten, zoals pasta, pastasaus, koffie, pindakaas, luiers, rijst, etc.

Omdat wij dit niet alleen kunnen, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het inzamelen van producten bij supermarkten op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni. Op zaterdag 6 juni kun je ons als vrijwilliger helpen met de inzameling bij één van de volgende Jumbo's: Wilhelminakade, Euroborg, Oosterparkwijk en Oosterstraat. Zaterdag 13 juni zijn de Jumbo's  Reitdiephaven, Ciboga en Haren aan de beurt.

Wij kunnen alle hulp gebruiken! Wilt u meer informatie ontvangen of u opgeven als vrijwilliger? Mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.