beukenhorstDe Groninger wijk Selwerd krijgt er een markante nieuwe woontoren bij. Wethouder Roeland van der Schaaf gaf donderdag het startsein voor de bouw van de vijftien verdiepig tellende 'Beukenhorst'. 

De opvallende woontoren wordt in opdracht van de christelijke woningstichting Patrimonium gebouwd op het terrein van het voormalig Huize Patrimonium aan de Beukenlaan. Van der Schaaf gaf aan in een toespraak dat de bouw van deze toren en het eerder gebouwde naastgelegen complex De Es, perfect passen in de plannen voor Wijkverbetering Sunny Selwerd. De bouw is een heel goed zichtbaar onderdeel van een groot totaalpakket aan ingrepen in de wijk in de aankomende 10 jaar.

Senioren

In de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren van Patrimonium worden in totaal zestig sociale seniorenappartementen gerealiseerd . Veertig daarvan worden toegewezen door Patrimonium zelf, de overige twintig worden door zorginstelling ZINN aan mensen met een zorgindicatie.

De bewoners van de woontoren kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum dat naast de woontoren.

Verwacht wordt dat de woontoren in het voorjaar van 2020 gereed is. Na de bouw van de woontoren start de gemeente Groningen met het aanleggen van het omliggende park.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

28 mei 2020

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden