Noorderstation Noord Oost upload
(Bron, Gemeente Groningen) Het station Groningen Noord gaat geen Groningen Noorderstation heten. B&W vinden de kosten die de NS en ProRail voor de naamsverandering in rekening brengt te hoog. Die kunnen oplopen tot € 150.000 tot € 200.000.
Zowel de buurtvereniging Noorderplantsoen als de gemeenteraad vroegen om een naamswijziging. In de volksmond heet het station namelijk al heel lang Noorderstation. Een naamsverandering kost alleen veel geld. Dit komt vooral doordat mutaties zijn vereist in diverse systemen, bronbestanden en tekeningen. Hiervoor gelden strikte procedures en controles. Het college vindt de naamsverandering een sympathiek idee, maar vindt de kosten niet opwegen tegen de baten.
Een mogelijkheid zou zijn dat bewoners een deel van het benodigde bedrag zelf ophalen via crowdfunding. De buurtvereniging ziet dit echter niet zitten. B&W willen wel samen met de buurtvereniging kijken of er rondom het station een bord kan komen met de geschiedenis. Daarin kan ook aandacht komen voor de naam in de volksmond.
Foto aanklikken voor vergroting

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden