Taalpunt StipMet deze uitspraak gaf Jacques d’Ancona weer wat zijn ontwikkeling van taal en lezen voor hemzelf heeft betekend. Hij zei dit bij de opening van het Taalpunt op Stip  Vensterschool Selwerd Paddepoel Tuinwijk op 8 september.
Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders zijn laaggeletterd. Zij kunnen wel berichtjes lezen op de smartphone maar ze hebben moeite met het lezen van brieven, bijsluiters bij medicijnen. Met de Digitale Taalmeter kun je toetsen in hoeverre je laaggeletterd bent. Jacques d’Ancona probeerde de Digitale Taalmeter uit. Simone van Leusden verrichtte namens het Alfa-college de uitreiking van het bewijs van deelname aan de drie vrijwilligers die als "Taalambassadeur" hebben opgetreden: Helena, Annemarie en Geertje. Zij hebben onder meer meegeholpen om de benodigde training  voor Stipmedewerkers te verbeteren.
Klik hier voor meer foto's op de openbare facebookpagina Selwerd
Klik op de foto voor vergroting (nieuw venster)
Het Taalpunt werkt samen met het Alfa- college, Books 4 Life en Stichting Lezen & Schrijven. Behalve de Taalmeter is ook allerlei informatiemateriaal beschikbaar en indien gewenst kan de Stipmedewerker de bezoeker toeleiden naar activiteiten of cursussen om de lees-, schrijf- en rekenvaardigheden te vergroten. De medewerkers hebben hiervoor een training gevolgd. Er volgen nog meer van deze Taalpunten in de Groningen.

Stip Selwerd Paddepoel Tuinwijk, Vensterschool Eikenlaan 288.
Openingstijden: ma t/m do van 9 tot 12 uur.
Telefoon: (050) 577 94 33.
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden