Van een inwoner uit Paddepoel ontvingen wij een mail waarin gevraagd wordt of er ook in onze wijk belangstelling is voor een project rond het thema duurzaamheid. Hieronder geven wij het bericht integraal weer.
Beste dames/heren,
Ik heb onlangs samen met enthousiaste mensen in mijn eigen buurt (Paddepoel-Noord) een campagne gedaan om bewoners warm te maken voor energiemaatregelen. Onderdeel was ook een groot buurtfeest, het ging zowel om duurzaamheid als sociale binding. Dit ging erg goed en was heel leuk om te doen. Ik denk ook dat het veel voor de buurt heeft betekend. Ik probeer nu wijken en buurten te vinden om nog meer van zulk soort projecten te doen. Ik denk hierbij zeker aan Selwerd. Qua energiebesparing is er in de meeste huizen nog flinke winst te halen.
(Deels staan er exact dezelfde woningen als in Paddepoel-Noord. Dat wil zeggen dat in ons project al precies is uitgezocht wat er te besparen is (veel!), met welke materialen je zou moeten isoleren, enz.) En ook voor Selwerd zou wat versterking van de sociale binding geen kwaad kunnen volgens mij. Belangrijkste voorwaarde is dat er mensen in de wijk enthousiast voor zijn. Naast tijd hoeft het de bewoners niks te kosten; de gemeente vindt dit soort projecten belangrijk en heeft voor ons alle kosten (incl. barbecue, feesttent, enz.) betaald. Is het een idee om eens hierover verder te praten? We zouden wat mij betreft iets af kunnen spreken (mogelijk met andere enthousiastelingen die u op het oog heeft). Ik wil het ook wel eerst telefonisch wat verder toelichten, Ik hoor graag hoe u hierover denkt.
Vriendelijke groeten,
Henk-Jan Falkena
tel. 06-27323961
PS Het volgende filmpje geeft een leuke impressie van wat we in Paddepoel gedaan hebben http://www.youtube.com/watch?v=9e7PnCHfhhA&feature=plcp

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden