Samenleren: de leukste taalcursus van Groningen!

In Nederland hebben ongeveer 1,3 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Zo ook ouders van jonge kinderen. Dat is zorgelijk, want de kans is groot dat er hierdoor ook steeds meer kinderen taalproblemen krijgen. Om dit te voorkomen is in Groningen Samenleren gestart. Samenleren is een gratis taalcursus voor ouders die moeite hebben met lezen en schrijven en die jonge kinderen hebben. Het doel van Samenleren is om op een laagdrempelige manier ouders te stimuleren thuis met taal bezig te gaan. Ouders krijgen daarbij leuke online spellen en boeken voor hun kind. De cursussen zijn in de wijk.

Wilt u graag meedoen aan Samenleren? Dan kunt u zich aanmelden op www.samenleren050.nl of door te bellen naar (050) 211 51 34. Misschien wilt u zelf niet meedoen, maar kent u een ouder die dat wel wil. Vertel hem of haar dan over Samenleren en help bij het aanmelden via de website. Wilt u zelf meer informatie over Samenleren? Kijk dan op de website of blijft op de hoogte via www.facebook.com/samenleren050.

Samenleren flyer 1Samenleren flyer 2

Bewonersavond parkeren Selwerd-Zuid 8 oktober

spaanse aakDe bewoners van Selwerd Zuid ervaren al langere tijd parkeerproblemen. Mede hierom is voor deze bewoners een bewonersavond georganiseerd. Op 8 oktober, vanaf 19:30 uur zal deze worden gehouden in het kerkgebouw van De Fontein aan de Eikenlaan 255. Het gaat hier om de Magnoliastraat, Spaanse Aakstraat, Abeelstraat, Bremstraat, Kastanjelaan en het zuidelijke gedeelte van de Eikenlaan.

Kijk voor meer informatie op sunnyselwerd.nl

Koffiekar op 3 oktober

JSDO2598De koffiekar gaat weer de wijk in. Aankomende woensdag 3 oktober, staan we tussen 14:30 en 16:00 uur aan De Larix (zijde van Mispellaan/Elzenlaan). Ontmoet je wijkgenoten en ga met elkaar in gesprek. Stel je vragen of laat je ideeƫn voor de wijk achter bij de medewerkers van instanties binnen Selwerd en vooral: geniet van de heerlijke koffie!

Zie voor meer informatie: https://www.sunnyselwerd.nl/selwerd-koffie/

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

13 december 2018

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden