Conclusie Gemeentelijke Wijkanalyse Selwerd: Nu aandacht!

wijkanalyseDe gemeentelijke analyse van de wijk Selwerd is verschenen. En de conclusie is duidelijk: Selwerd is een wijk die toe is aan aandacht. Tot op heden was fysieke wijkvernieuwing (sloop en nieuwbouw) niet nodig. Maar de wijk is de laatste jaren in een hoog tempo veranderd en uit alles blijkt dat wijkbewoners aandringen op het spoedig treffen van maatregelen. Op sociaal gebeid, zo luidt de conclusie van het rapport, moet onverminderd worden ingezet op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk; met een duidelijk accent op integratie, participatie en sociale samenhang tussen de "oude" en "nieuwe" wijkbewoners.
De gehele wijkanalyse Selwerd vindt u hier!

 

Speeltuin Selwerd feestelijk heropend

opening_bsv1De nieuw ingerichte speeltuin Selwerd (Elzenlaan 72) is woensdag 18 augustus feestelijk heropend. De officiele heropening werd verricht door wethouder Visscher. Zij werd daarin bijgestaan door een twee jeugdige wijkbewoners. Selwerd heeft hiermee de beschikking over een moderne en veelzijdige speeltuin die voor alle wijkbewoners vrij toegankelijk is. De totstandkoming werd mede mogelijk gemaakt door een substantiele bijdrage vanuit het NLA (Nieuw Lokaal Akkoord).
(voor meer foto's, zie "lees meer")

Lees meer...

Oekraïne-manifestatie succesvol afgesloten

IMG_0357a
De tentoonstelling van Volkskunst uit de Oekraïne is dinsdagmiddag 29 juni afgesloten. Zo'n 500 bezoekers hebben genoten van de Oekraïense volkskunstenaars en hun werken. Een deel van de bezoekers heeft actief deel genomen aan één van de diverse workshops. Tijdens de afsluitende ceremonie boden de Oekraïeners de vertegenwoordigers van de Vensterschool een speciaal voor het 10-jarig bestaan vervaardigd wanddoek aan. De Wijkraad Selwerd (als organisator van deze manifestatie) kreeg een schilderij aangeboden waarop de band tussen de Oekraïne en de wijk wordt gesymboliseerd. Met de afsluiting van deze tentoonstelling is een eind gekomen aan de festiviteiten rond 10 jaar Vensterschool SPT.
Een foto-impressie vindt u onder het knopje: Lees meer..

Lees meer...

Feest 10 jaar Vensterschool SPT van start

IMG_0229Het feest rond het tienjarig bestaan van de Vensterschool SPT is maandag 21 juni volop van start gegaan. In het kader hiervan vinden tal van activiteiten plaats. Op de openingsbijeenkomst werd stilgestaan bij al het geen bereikt is in die 10 jaar.

Door de participanten van de Vensterschool is een tentoonstelling ingericht. Deze werd officieel geopend door de kersverse wethouder van onderwijs: Elly Pastoor. Namens het gemeentebestuur bood zij de Vensterschool een beeld van een "dansend paard" aan.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden