Bijeenkomst Sunny Selwerd Energie - 29 nov.

Bijeenkomst Sunny Selwerd Energie – 29 november

Uitnodiging.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nodigt je uit voor de bijeenkomst Sunny Selwerd Energie.

Waarom:
In 2035 wil Groningen energieneutraal zijn, en we willen graag met jou in gesprek over wat deze ambitie voor Selwerd en voor jou inhoudt.

Wat is Sunny Selwerd:
Sunny Selwerd is de naam van een groots wijkverbeteringsproject. We willen van Selwerd een fijne woonomgeving maken, waar mensen naar elkaar omkijken, zich gezond voelen en het gevoel hebben dat het leven zinvol is. We (de gemeente, de woningcorporaties, scholen, verenigingen, instanties, ondernemers in de wijk) gaan daar samen ons best voor doen en trekken daar veel geld voor uit. Maar het kan niet zonder u! Bewoners maken de wijk, bewoners weten als geen ander wat Selwerd nodig heeft!

Wat is de bedoeling van de avond:
We gaan in gesprek met verschillende organisaties die u kunnen helpen om jouw eigen duurzaamheidsdoelen te behalen. Daarnaast wordt u geïnformeerd over het Warmtenet van WarmteStad dat in Selwerd er aankomt en over de aardgasvrije wijk die Selwerd gaat worden.

Wie:
Sunny Selwerd, in samenwerking met WarmteStadGrunneger PowerBuurkrachtGroningen woont Slim en Paddepoel Energiek

Waar:
Wijkcentrum De Berk

Wanneer:
29 november om 19.00 uur inloop. 19.30 uur is de start van de avond.

Aanmelden:
Wilt u zich aanmelden op de website van Sunny Selwerd? Dan weten wij hoeveel mensen er ongeveer komen.

https://www.sunnyselwerd.nl/nieuws/bijeenkomst-sunny-selwerd-energie-29-november/

Sinterklaasfeest in BSV - 28 nov.

sintSinterklaas en zijn pieten zijn weer onderweg naar Nederland en komen naar BSV Selwerd!

Hallo lieve kinderen!

Sinterklaas en zijn pieten komen weer in het land en verrassen ons met een bezoekje. Daarom komt er een superleuk en groot Sinterklaasfeest op woensdag 28 november 2018 in buurt- en speeltuinvereniging Selwerd van 14.30 – 17.00 uur. Het feest is alleen voor kinderen uit groep 1 t/m 4 (vanaf 4 jaar) Voor ouders is er de gelegenheid om het laatste kwartier bij het Sinterklaasfeest te komen kijken.

Wat er precies zal gaan gebeuren, blijft nog even een geheimpje van de pieten.
Maar Sinterklaas en zijn pieten komen zeker langs!

Wij willen graag weten of jij ook op het feest van Sinterklaas komt. Het feest kost €3,50 per kind.
Ben je lid van de BSV Selwerd? Dan kun je kosteloos meedoen!
Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen dus geef je snel op!

Opgeven kan tot en met woensdag 21 november bij de BSV Selwerd.
Het opgavestrookje voor het sinterklaasfeest is via de onderstaande link te downloaden of af te halen bij de BSV Selwerd.

Klik hier om het opgavestrookje te downloaden (PDF-bestand)

Groetjes van de hoofdpiet.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Karlijn Brouwer(06-15683706) Jeugdwerker WIJ-Selwerd.

Wijkcentrum De Berk zoekt een nieuwe voorzitter

deberkGezocht:
Een voorzitter van en voor De Berk

De Berk is het buurtcentrum in het hart van Selwerd. Als sinds de negentiger jaren van de vorige eeuw bestaat De Berk als centrum van verschillende activiteiten voor de bewoners van Selwerd.

Tegenwoordig voorziet De Berk in zeer uiteenlopende behoeften van de bewoners van Selwerd en omstreken. De activiteiten lopen uiteen van bingo-avonden tot Spaanse les en van Franse les tot hobbyclub.

Al deze activiteiten worden gerealiseerd door de inzet van een professionele beheerder, vrijwilligers en natuurlijk ook docenten.

Deze groep wordt bijgestaan door een kwalitatief stevig bestuur, bestaande uit een secretaris, een penningmeester en een bestuurslid. Wat De Berk mist is een voorzitter. Door omstandigheden heeft de nieuw aangetrokken voorzitter recent de functie moeten neerleggen.

De taken van de voorzitter zijn voornamelijk:

* Teambuilding binnen het bestuur

* Eens in de 6 à 8 weken de bestuursvergadering voorbereiden en voorzitten

* Het onderhouden van de contacten met andere sociaal-culturele voorzieningen in het stadsdeel Noordwest

* Eenmaal in de 3 maanden (ongeveer) de vergadering van de soc. cult. Voorzieningen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk bijwonen

* De contacten met de gemeente (eenmaal per jaar) onderhouden

* Het contact met de verhuurder (Patrimonium) op bestuursniveau (eenmaal per jaar)

* Externe representatieve contacten

Uiteraard is het je gezicht laten zien in De Berk ook een goede zaak.

We zoeken een enthousiaste voorzitter die de nu ingeslagen weg kan voortzetten en liefst in Selwerd woont.

Heb jij interesse, dan zien wij je reactie gaarne tegemoet.

Berkenlaan 238, 9741 JV Groningen, Nederland

Ludieke actie minituintjes 100% Groningen

36643304 2125724220775302 2561286446841331712 oWoensdag 7 november om 14.00 uur worden vier ondergrondse afvalcontainers aan Esdoornlaan in Selwerd omgetoverd tot mini tuintjes. Kinderen en volwassenen uit de wijk komen samen om aandacht te vragen voor het dumpen van rommel bij deze containers. Marjet Woldhuis en Erick Bakker, de nummers één en twee van de lijst van 100% Groningen, laten op een ludieke wijze zien hoe je het dumpen van afval kunt tegengaan.

“Wij krijgen sinds 2014 veel klachten van mensen in de wijken dat er heel veel afval en grofvuil bij de ondergrondse afvalcontainers worden gedumpt. Dat is zo slecht voor het straatbeeld. Mensen ergeren zich kapot”.

Aan het woord is Marjet Woldhuis van dé lokale partij 100% Groningen. Twee belangrijke speerpunten van de partij zijn dat grofvuil weer gratis moet worden opgehaald en dat het betalen per zak of per kilo afval (DIFTAR) niet wordt ingevoerd.

"Als je een auto hebt mag je grofvuil gratis wegbrengen, maar mensen zonder auto betalen bijna vijftig euro om grofvuil te laten ophalen door de gemeente. Dit terwijl het vaak juist mensen met weinig geld zijn die geen auto hebben”, vervolgt Woldhuis.

In 2014 heeft de gemeente vanwege bezuinigingen besloten dat het grofvuil niet meer twee keer per jaar gratis wordt opgehaald. In een recent onderzoek van de gemeente blijkt dat er wel een toename is van de dumping van grofvuil bij containers maar dat het opruimen daarvan niet opweegt tegen de kosten van het herinvoeren van het gratis ophalen.

“Als je het ophalen van grofvuil weer gratis maakt zijn de extra kosten per jaar per huishouden slechts vijf euro. Dat vinden wij acceptabel. Zeker voor een sociale en solidaire stad als Groningen. Daarnaast zul je zien dat het illegaal dumpen van troep dan snel zal afnemen”, aldus Woldhuis.

Met de ludieke actie in Selwerd, aanstaande woensdag 7 november, wil 100% Groningen samen met bewoners laten zien dat de maat vol is wat betreft het dumpen van afval in de hele stad en in het bijzonder in Selwerd.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

13 december 2018

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden