Vrijmarkt Park Selwerd druk bezocht

033Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag (Koninginnedag) de eerste gezamelijke vrijmarkt van de wijken Selwerd en Paddepoel gehouden in het Park Selwerd. De vele kramen en uitstallingen zorgden voor een levendige handel. Ook de muziek was present. De drumfanfare Avanti maakte een tour door de beide wijken en zorgde er voor dat ieder in een feeststemming kwam. De band TCQ zorgde voor sfeer in het park. (Foto's: hieronder (lees meer) en kijk bij tabblad "foto's"!)

Lees meer...

Lentekriebels 2012 van start gegaan

lentekriebels_april_2011_3Het voojaar is in volle gang en dus is het ook weer tijd voor de inmiddels traditionele Lentekriebels. Deelnemers aan Lentekriebels houden een schoonmaakbeurt in de wijk. Al het zwerfvuil dat in de afgelopen periode is achtergelaten wordt opgeruimd. Afgelopen zaterdag (16 april 2012) gingen een twaalftal kinderen samen met een paar ouders het gebied tussen Esdoornlaan, Acacialaan, Elzenlaan en Prunusstraat opruimen. Het materiaal (afvalzakken, grijpers, hesjes) werd geleverd door gemeente.

Lees meer...

Gein op het plein

gein_op_plein_15_april_3In het kader van Bslim worden regelmatig sportieve activiteiten voor de Selwerder jeugd georganiseerd. Afgelopen vrijdag vond dit plaats op het speelplein tussen Populierenlaan, Lijsterbeslaan, Iepenlaan en Beukenlaan. Er waren zo'n twaalf kinderen op afgekomen.

Lees meer...

Kleine opkomst bij wijkwandeling Selwerd

thumb_wandelingOp de uitnodiging voor de wijkwandeling van 12 april kwamen maar weinig mensen af. Het kleine groepje dames dat meeliep, met de fiets aan de hand, was al bekend in en met de wijk. Overal werden we echter hartelijk ontvangen en kregen we een uitgebreide toelichting bij elke instelling. De instellingen die we bezochten zijn: BSV Selwerd, Jongerenwerk en de Vensterschool, De Berk, Patrimonium en het Buurtpand aan de Lijsterbeslaan 75. Tijdens de wandeling werd door Hans Mulder een korte historie verteld over Selwerd. Al met al een leuke mix en een overzicht aan mogelijkheden op sociaal cultureel gebied en geschiedenis.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

05 april 2020

RSS Feed
 • Kieviten, fijn om jullie te zien maar ga weg hier, zoek een andere plek!

  Juist op de dag die ik heb vrijgehouden om aan mijn een verhaal over weidevogels te beginnen – we schrijven de voorlaatste dag van maart – meldt het paartje kieviten zich dat jaarlijks voor hun amoureuze praktijken de weilanden bij ons huis uitkiest.

 • Onverlaten slopen bushokje in Emmen
  EMMEN -

  Onbekende vandalen hebben een bushokje in Emmen kort en klein geslagen. Dit gebeurde aan de Odoornerweg, tussen het woonwagenkamp en de woonwijk Emmermeer.

 • Floris is bevrijd. De waterton is eraf (het gewei nog niet)

  Hert Floris is weer de oude, normale Floris. Er was namelijk iets geks met hem aan de hand. Hert Floris liep een tijdje met een regenton op zijn hoofd. Die zat vastgeklemd, precies tussen zijn gewei. Inmiddels is Floris bevrijd van zijn regenton. Zijn gewei heeft hij echter nog wel.

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden