Een drukke zaterdag 4 november

IMG 6682Vandaag was er op diverse plekken in en rondom de wijk Selwerd van alles te beleven.

Allereerst was er een duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddepoel, waar ook de buurttaxi Selwerd bij aanwezig was.

Ondertussen was bij De Fontein een drukbezochte najaarsmarkt gaande.

IMG 6676IMG 6660

En bij Wijkbedrijf Selwerd was een natuurwerkdag, waarbij werken in de natuur samen werd gebracht met ontmoeting.

Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddpoel - 4 november

Duurzame jaarmarkt PPoel 2017Op zaterdag 4 november 2017 organiseren bewonersinitiatief Paddepoel Energiek en Sam Events 4 U de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddepoel. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur.
Op deze unieke markt, die voor het eerst in het winkelcentrum wordt gehouden, presenteren aanbieders hun (duurzame) producten aan een breed publiek. Een greep uit het aanbod. 

Duurzaam, lokaal en sociaal
Naast standhouders met biologische producten, zoals confituren en honing, body oils, wijn en delicatessen, zijn ook sociale en duurzame  lokale initiatieven vertegenwoordigd. Zo maakt de Buurttaxi van Wijkbedrijf Selwerd zijn opwachting, geeft Buurtrestaurant Bernlef een kijkje in de keuken, zamelt Gered Gereedschap voor derde wereldlanden gereedschap in en gebruikt Books4life geld uit de boekenverkoop voor armoedebestrijding. Uiteraard is er ruim aandacht voor duurzame energie: stadsenergiecoöperatie Grunneger Power deelt een plek met wijkinitiatief Paddepoel Energiek en energiedienstverlener Vandebron koppelt gebruikers aan energiebronnen. En verder is er biologisch brood van bakker Van Esch uit het Winkelcentrum, Grunneger dreuge worst en Vietnamese hapjes. 

Workshops voor jong en oud(er)
Selwerder kunstenaar Jan Reemeijer maakt prachtige dingen van hergebruikte spullen. Op 4 november geeft hij een workshop recyclekunst.
Kids kunnen zich van 12:00-16:00 uur laten schminken door Ivonne Moorlag, bekend van de ‘sterrebeeldenkunst’ in Paddepoel. Haar collega Gea Koopman (van de mozaïekbankjes) laat kinderen zelf kunst maken. Bij Werkplaats Doedertoe kunnen bezoekers kringloopspullen pimpen, en jongeren kunnen met ideeën, dromen en vragen bij Jimmy’s terecht. De ouderen onder ons kunnen hun vermoeide voeten verwennen met een behandeling bij onze marktmasseur. 

Maak samen een wijkmemory
Kunstenares en workshopleider Kitty Blühm en Titia Struiving organiseren namens Cocreatie Paddepoel de leuke schilderworkshop ' Maak samen een wijkmemory'. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Tijdens de duurzaamheidsmarkt wordt deze gratis workshop gegeven in het WIJS-pand, in de gang tegenover Albert Heijn. Twee keer zelfs, van 13:00 uur tot 13:45 uur en van 15:00 tot 15:45 uur. Je maakt met advies van kunstenares Kitty Blühm een tekening om te laten zien wat jouw droom is voor Paddepoel in de toekomst. Wat is er mooi en wil je houden? Of wat mag er nog graag bijkomen? Je ouders, opa en oma mogen meedoen. Schilderervaring niet nodig! 

Van alle tekeningen die goed gelukt zijn maken we daarna een memoryspel voor de wijk. Dit spel gaan we later dit jaar spelen met de mensen van de Gemeente Groningen die meedoen aan Co-Creatie Paddepoel. Dat is het deftige woord voor een groep volwassenen die samen zitten na te denken wat er nou goed zou zijn voor Paddepoel en hoe dat moet allemaal. Dus daar kun jij ook je idee laten horen. En met memory knoopt iedereen jouw idee echt wel in zijn of haar oren. Je kunstwerkje komt op de foto en je mag het daarna mee naar huis nemen!

Het belooft een heel leuke duurzaamheidsmarkt te worden met veel afwisseling. En dat ook dankzij Winkelcentrum Paddepoel voor het belangeloos beschikbaar stellen van zijn locatie en de steun van Cocreatie Paddepoel. Graag tot ziens op de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 4 november van 11:00 tot 17:00 uur. 

Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld

 Logo dewijkdewereld WEB 298x300Wij zijn theaterwerkplaats De Wijk De Wereld uit Groningen. Wij maken samen met wijkbewoners een voorstelling in de vorm van theater, dans, muziek en film. Die voorstelling gaat over de verhalen die bewoners met ons willen delen. In juni nemen we met de hele buurt een week lang de Stadsschouwburg van Groningen over, om daar de voorstelling te spelen en de schouwburg het thuis te maken van de wijk. We breken de schouwburg open: van binnen en van buiten bruist het van de energie. We nodigen onze mede-stadjers uit om op bezoek te komen en ons te ontmoeten.

Dit jaar nestelen we ons in Selwerd. De meest diverse wijk van de stad, waar het barst van de mooie verhalen en talenten. Maar moet je eigenlijk goed toneel kunnen spelen om mee te kunnen doen? Of op een podium durven te staan? Helemaal niet! We zoeken bewoners die hun verhaal willen delen, mee willen spelen, dansen en musiceren, maar bijvoorbeeld ook gastvrouwen en heren, decorbouwers en mensen die van koken houden.

DOE MEE!

De Wijk De Wereld zoekt: bewoners die mee willen doen

Moet je goed toneel kunnen spelen om mee te kunnen doen? Of op een podium durven te staan? Helemaal niet! De theaterwerkplaats zoekt onder andere bewoners die hun verhaal willen delen, mee willen spelen, dansen en musiceren, maar bijvoorbeeld ook gastvrouwen en heren, decorbouwers of mensen die van koken houden. Bewoners gaan onder leiding van professionals uit de theaterwereld aan de slag.

De Wijk De Wereld zoekt: wijkdeskundigen

Het team van Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld bestaat op dit moment uit een artistiek leider, een dramaturge en een marketing & productie medewerker. Allemaal professionals die ervaring hebben in de theaterwereld, maar nog niet eerder in Selwerd-Paddepoel hebben gewerkt. Daarom willen ze het team graag uitbreiden met wijkdeskundigen: bewoners uit de wijk, die precies weten wat er speelt in de buurt, en gedurende de komende maanden belangrijke sparringpartners zijn.

Interesse of meer weten?

Kom langs op de informatiebijeenkomst op donderdag 2 november in het Wijkbedrijf Selwerd. Iedereen, jong en oud, is welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar ontmoeten en vertellen we meer over ons wijktheater. Het programma begint om 19.30 uur.  Als je het leuk vindt mag je uiteraard iemand meenemen.

Wil je meedoen of meer informatie ontvangen, maar kun je niet op 2 november? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie kun je vinden op dewijkdewereld.nl

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden