Videoclip lied De Wijk De Wereld verschenen

Het lied met prachtige videoclip van De Wijk De Wereld - over Selwerd en Paddepoel - is nu te bekijken en te beluisteren!

Vol trots presenteren de mensen van De Wijk De Wereld hierbij het enige echte 'De Wijk De Wereld' lied, hét lied over de wijken waar zij al maanden aan het werk zijn en waar ze zo veel bijzondere mensen hebben ontmoet: Selwerd en Paddepoel.

Geschreven door Frank Den Hollander, gezongen door Rosa da Silva, met in de hoofdrol de deelnemers en makers van De Wijk De Wereld, en overige bewoners uit de wijk. Video gemaakt door Lex Vesseur: film & design & Jelmer Buitenga van OOSTBLOK.

De gelijknamige voorstelling is van 7 t/m 9 juni te zien in de Stadsschouwburg Groningen. Meer info: dewijkdewereld.nl.

Fietspad langs Duindoornflat/Ringweg hele zomer dicht

Vanaf vandaag, maandag 7 mei, is het fietspad tussen de Elzenlaan en Park Selwerd/tunneltje naar Zernike, afgesloten. Dit betreft het fietspad langs BSV Selwerd, de ringweg en de Duindoornflat. De afsluiting heeft te maken met de bouwwerkzaamheden aan de Duindoornflat en duurt tot 27 september 2018.

fietspad

Boomspiegels worden beplant

boomspiegels 1Het eerste door bewoners ingebrachte project voor de wijkverbetering van Selwerd gaat van start. Tijdens de bewonersavond in november 2017 had Fred Pelster een idee om de straten op te fleuren met het beplanten van boomspiegels. Na het toekennen van een cheque van €500,- door Wijkplatform Selwerd voor de uitvoering, zullen nu de boomspiegels (het stukje grond rondom bomen) van de Acacialaan en de Eglantierstraat worden op beplant door bewoners op zaterdag 21 april tussen 10.00 en 12.00 uur, om zo de straten mooier te maken. Wijkbedrijf Selwerd zorgt voor gratis koffie, thee en andere versnaperingen. Wilt u helpen? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Woensdag 18 april is de aftrap met leerlingen van basisschool De Wegwijzer.

Kan uw straat nu ook zoiets gebruiken? Of heeft u een ander geweldig idee voor Selwerd (of eens stukje daarvan), neem ook dan vooral contact op.
Meer informatie kunt u vinden op de projectpagina over de boomspiegels op www.sunnyselwerd.nl.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

13 december 2018

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden