'Sunny Selwerd: Wijkbedrijf Selwerd viert de zomer'

Sunny Selwerd 2 Sunny Selwerd 1
Voor dit feestelijke moment werd het voormalige schoolplein aan de Bottelroosstraat omgetoverd tot openluchtrestaurant. Vanuit kramen werd ambachtelijk bereid eten en drinken verkocht. Oude (gebruiks)voorwerpen van Afrikaanse design waren tentoongesteld, onder meer een kameelzadel. Er was livemuziek, bezoekers konden zich laten portretteren door een tekenaar en waren er kinderactiviteiten.
Klik op de foto's
 

Buurtbuffet Paddepoel Selwerd Tuinwijk 20 juli Buurtcentrum TuinPad

Buurtbuffet 16 maart
Donderdag 20 juli is er weer het buurtbuffet. Om 17:00 inloop en 17:30 aan tafel. Voorverkoop van de kaarten is bij het informatiepunt in de Vensterschool aan de Eikenlaan 288  tussen 9:00 – 13:00 vanaf 13 juli.
Het buurtbuffet is bedoeld voor inwoners uit de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk en wordt gemaakt door buurtbewoners met ondersteuning van WIJ Selwerd. Kom samen genieten van een heerlijke maaltijd die altijd halal of vegetarisch is zodat iedereen mee kan eten. De kosten zijn voor kinderen € 2,00 en voor volwassenen € 4,00
Gegeten wordt er in het Buurtcentrum TuinPad Bessemoerstraat 4 Groningen 050-5776044

Lees meer...

Wijkkompas Leefbaarheid Selwerd gereed.

Wijkkompasafbeeldingen.png
De gemeentelijke Wijkenquête Leefbaarheid 2016, waaraan ruim 8.300 inwoners hebben meegewerkt is voltooid. De uitkomsten zijn o.m. verwerkt in het Stadskompas, een nieuwe digitale en interactieve manier om gegevens over de stad, de beleidsthema’s en de wijken te bekijken. Iedereen kan het zelf uitproberen, via os.groningen.nl/basismonitor
Klik hier voor het Wijkkompas Selwerd. Hier blijkt ondermeer dat de bewoners in Selwerd zijn ronduit pessimistisch over de toekomst van hun wijk. 
Door aanklikken van de kompasthema's in de gekleurde vakken krijg je meer informatie over de verschillende thema's, zoals vergelijking met andere wijken/stedelijk gemiddelde door middel van een staafdiagram. Niet alle vakjes geven respons.

Wandelroutes Kunstpad in Selwerd en Paddepoel

Kunst selwerd
Kunst Paddepoel1
De werkgroep Kunstpad heeft wandelroutes georganiseerd  langs openbare kunst in Paddepoel en Selwerd resp. "Mee met Madonna" in Paddepoel (onderste foto) en de nieuwe route “Langs Keepers en Ketelhuizen in Selwerd. Dit onder begeleiding van kunstenaars. 
  • In Selwerd zaterdag 8 juli, 5 augustus en 2 september om10.45 uur. Voorzijde Vensterschool SPT Eikenlaan 288. Zie http://kunstpad.info/agenda/
  • In Paddepoel op op zaterdag 15 juli en 26 augustus, ook 10.45 uur, gebouw De Sterrenkijker kinderopvang Habibi, vlakbij de brug van de Voermanhaven aan het Reitdiep. Zie http://kunstpad.info/agenda/
Toelichting route Selwerd
De nieuwe route in Selwerd voert langs een aantal markante kunstwerken. De meest van deze kunstwerken dateren uit de periode waarin de wijk werd gebouwd. Ze geven zo een markant beeld van de destijds moderne stromingen in de Kunst. Zo zijn er, onder meer, 29 raadselachtige patronen op gevels van woningen te vinden (zie bovenste foto). Maar ook een paar markante ruimtelijke werken, evenals haast verborgen kunstwerken. Er is echter ook een schaduwzijde aan deze zaak.Veel van de kunstwerken in de wijk hebben schade geleden; door de tand des tijds, door onzorgvuldig omgaan ermee of door vernielingen. Onlangs nog is een van de weinige monumentale werken in Selwerd, een bijzonder muurreliëf van de hand van Riek Ammerman, verdwenen.
Klik op de foto's voor vergroting

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden