Repair Café Selwerd - zaterdag 16 december

Aankomende zaterdag, 16 december, is er weer Repair Café in Wijkbedrijf Selwerd. Kom langs met je kapotte apparaten, voorwerpen en kleding.

repair cafe 1repair cafe 2

Start wijkverbetering Sunny Selwerd

voor publ4Op 1 december was het dan zo ver. Hoewel er al veel bezig is in de wijk was dit het moment waarop de wijkverbetering, onder de naam 'Sunny Selwerd' van start ging. In de aanwezigheid van drie wethouders werd uit de doeken gedaan waar men zich in de aankomende jaren op wil richten en voorbeelden gegeven hoe dat kan worden gedaan. Ook was er ruimte om eigen ideeën, ter bevordering van de wijk, achter te laten. De vier gebieden zijn samen te vatten in: 'goed en duurzaam wonen', 'groene en veilige buurt', 'gelukkig en gezond' en 'meepraten en meedoen'.

De naam voor dit wijkverbeteringsproject, Sunny Selwerd, werd onthuld door wethouder Gijsbertsen. Tevens werd het informatiepunt geopend door dhr. Van der Schaaf en beloonde Paul de Rook samen met Gerard Krouwels, voorzitter van Wijkplatform Selwerd, het beste ingediende idee van de bewonersavond met een cheque van 500 euro. Meneer Pelster nam deze in ontvangst. Zijn idee, begroeiing rondom de bomen langs de straatkant, zal ten uitvoer worden gebracht. De rest van de middag konden over de vier deelgebieden informatie worden opgehaald en gestemd worden over het te gebruiken logo.

voor publ2

voor publ1

 

 

 

 

 

 

Foto's gemaakt door Hans Mulder.

Hoofdingang De Es in gebruik

Afgelopen week is de hoofdingang van De Es in gebruik genomen. Daarmee zijn de werkzaamheden aan het gebouw afgerond. De ingang bevindt zich nu aan de Beukenlaan. De tijdelijke opgang aan de Berkenlaan is dan ook uit gebruik genomen. Tijdens de kerstmarkt van afgelopen zaterdag kon het grotere publiek kennismaken met de nieuwe ingang. Ook het parkeerterrein is uitgebreid.

IMG 6999IMG 6997

Enquete onderzoek naar lopen/wandelen in Selwerd

Ferenc Horvath van de Rijksuniversiteit Groningen doet een onderzoek naar lopen in vrije tijd. Hij richt zijn onderzoek op Selwerd en vroeg om verspreiding van een enquete over dit onderwerp, met de vriendelijke vraag aan bewoners om deze in te vullen. Je maakt kans op een BOL-bon van 20 euro.
 
De enquête is te bereiken via de onderstaande link
Wachtwoord: lopeninselwerd
 
Achtergrondinfo
Leefbaarheid en gezondheid komen steeds hoger op de agenda bij gemeenten. Vaak wordt specifiek gekeken naar lopen. Hoe kan dat aantrekkelijker worden gemaakt? Lopen is gezond, bijna iedereen kan het en de leefbaarheid van een wijk is hoger wanneer men er fijn kan lopen. In mijn onderzoek probeer ik te achterhalen wat bewoners fijn en niet fijn vinden als ze in hun vrije tijd een wandeling/hardlooprondje maken. Wat is voor hun op dat moment het belangrijkste? Waar loopt men graag en waar niet, en waarom? Tot slot, wat is er voor nodig om lopen voor iedereen aantrekkelijker en aangenamer te maken?

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden