Stad is bezig met oplossing Eikenlaan

Eikenlaan

Het stadsbestuur werkt aan een oplossing voor de grote verkeersdrukte op de Eikenlaan.Die drukte zorgde voor oponthoud voor fietsers op de kruising van het Wilgenpad met de Eikenlaan. De fietsers daar voorrang geven leverde gevaarlijke situaties op en die maatregel werd voortijdig teruggedraaid

Er is nu een plan voor de hele Eikenlaan van de Zonnelaan tot aan de Iepenlaan. Op de kruising bij winkelcentrum Selwerd komen stoplichten, waar de Eikenlaan de Iepenlaan kruist komt een rotonde. Er wordt onderzocht of de Iepenlaan een op en afrit voor bussen met de ringweg kan krijgen, de bussen hoeven dan niet meer via de Eikenlaan naar Zernike.De kruising met het fietspad Wilgenpad Eikenlaan wordt een tunnel of het fietspad wordt ter plekke breder zodat er meer opstalruimte voor fietsers is..

Het stadsbestuur wil snel aan de slag, maar gaat eerst nog met de buurt in gesprek.

Geslaagde bewonersavond

Het Wijkbedrijf en Wijkplatform kijken terug op een zeer geslaagde bewonersavond, waar meer dan 40 geïnteresseerde bewoners aanwezig waren. Er is goed nagedacht over problemen en mogelijke oplossingen voor Selwerd in het kader van wijkverbetering. 1 december is de officiële aftrap en hopen we al met eerste resultaten of concrete plannen te komen nav wat op deze avond in de groepen is besproken.

IMG 6779IMG 6783

Uitgifte cadeaubonnen voor mensen met Stadjerspas bij WIJ

WIJ Selwerd zal op 27 november van 14:00 uur tot 18:00 in de Vensterschool de bonnen uitdelen waarvoor de mensen die er aanspraak op kunnen maken inmiddels een bericht over hebben gehad. Neem bij het ophalen van de bonnen wel de ontvangen brief mee!

23231644 1476103842496737 5358721684246364047 n

16 nov - Bewonersavond Selwerd - Samen maken we Selwerd mooier

Donderdag 16 november 2017WsS poster page 001

19:30, Wijkcentrum De Berk

 

Donderdagavond 16 november organiseren het Wijkplatform Selwerd en het Wijkbedrijf Selwerd samen een bewonersavond voor de gehele wijk. Er gebeurt veel in de wijk. Nieuwbouw, renovaties en nieuwe initiatieven. Dit alles vindt plaats in het kader van de wijkverbetering Selwerd. Het Wijkplatform en het Wijkbedrijf willen samen met de gemeente gaan voor plannen waarbij de bewoners worden betrokken. Vandaar dat deze avond word georganiseerd. Een avond waarbij informatie wordt gegeven over de wijkverbetering, maar die vooral in het teken staat van uw mening: Hoe maken we samen Selwerd mooier?

19:30 Inloop
19:45 Voorstellen Wijkplatform en Wijkbedrijf Selwerd
20:30 Meedenken en -praten over wijkverbetering
22:00 Afsluiting

We hopen u die avond te zien. U bent van harte welkom op donderdag 16 november vanaf 19:30 in het Wijkcentrum De Berk (Berkenlaan 238)

Wijkplatform Selwerd, Wijkbedrijf Selwerd & Wijkverbetering Selwerd

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden