Woonlastenadvies voor huizenbezitters Selwerd

De gemeente Groningen en Groningen woont Slim hebben een speciaal aanbod voor huizenbezitters met een smalle beurs, die zich zorgen maken over hun energierekening en die geen spaargeld hebben om hun huis te verduurzamen. De gemeente betaalt een onafhankelijk financieel adviseur, die alle woonlasten onder de loep neemt. Kunnen de hypotheekvoorwaarden beter? Kan er zonder spaargeld geïnvesteerd worden in isolatie en zonnepanelen? Kan de verzekeringspremie en het energiecontract beter? De adviseur regelt vervolgens alles als lagere woonlasten ook gerealiseerd kunnen worden!

Flyer Moeite met betalen Selwerd 1

Flyer Moeite met betalen Selwerd 2

Selwerd prominent bij OogTV GoudGroen

Tijdens de 1e aflevering van het nieuwe seizoen van GoudGroen staat Wijkbedrijf Selwerd in de spots! Supermooie initiatieven van bewoners komen hier tot uitvoering. Zo fleurt de wijk op door de bloeiende plantjes die leerlingen van basisschool De Wegwijzer rond de bomen in de stoep zetten. Ook door het voortuinenproject waarbij vrijwilligers verwaarloosde voortuinen, van bewoners die ze (even) niet zelf kunnen onderhouden, opknappen. Dat doen ze i.s.m. Uuldriks Hoveniers (meer info op http://www.sunnyselwerd.nl/voortuinen). Er wordt energie bespaard en opgewekt door projecten van woningcorporaties, er worden elektrische buurttaxi's bestuurd door vrijwilligers, die mensen die slecht ter been zijn naar een bestemming in de wijk brengen. En woningstichting Patrimonium bouwt een gasloos appartementencomplex voor senioren. En er wordt gekookt: Bertha VanTosties maakt in haar caravan heerlijke... jawel! Raghad kookt behalve de wekelijkse stamppot Kebab, de sterren van de hemel met haar cateringbedrijf Kardenia in Eethuis Selwerd. En dan vergeten we nog bijna de pannenkoekenroute te noemen... (iedere zaterdag, opgeven via http://wereldboerderij.nl/de-pannenkoekenroute/). Je kunt de aflevering hier terugkijken!

Wijkrommelmarkt in De Berk - 16 juni

wijkrommelmarkt

Activiteit:            Wijkrommelmarkt
Wanneer:           Zaterdag 16 juni
Waar:                 Wijkcentrum de Berk
Hoe laat:           11.00 – 16.00 uur
Kosten:             Tafelhuur € 2.00

Bijzonderheid:  Aanmelden via de website
Geen grote spullen zoals: fietsen, kasten enz.

Alleen bij voldoende deelname gaat deze activiteit door.

23 mei - Sport- en spelmiddag voor het goede doel

Dagacitiviteit 23 mei 1Op 23 mei 2018 organiseert het BAZES-bestuur een sport- en spelmiddag. Het is een speelfestijn voor alle basisschoolkinderen uit heel Groningen en omgeving. Op deze woensdagmiddag kunnen kinderen zich van 14:00 uur tot en met 17:00 uur vermaken op het sportveld bij V.V. Mamio. 
 
De BAZES staat voor ‘Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen’. Zij doneert jaarlijks alle opbrengsten van de georganiseerde acties aan een goed doel. Dit doel heeft ieder jaar te maken met de stad Groningen en zal aan kinderen worden besteed. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind in Groningen. 
 
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor ruim 100 000 kinderen die opgroeien in gezinnen met verschillende problematieken. Veel kinderen zijn erg kwetsbaar, sommigen worden uit huis geplaatst en de gevolgen van deze situaties zijn enorm. Om onder andere deze redenen willen wij voor dit goede doel geld ophalen!
 
Tijdens deze woensdagmiddag bij V.V. Mamio kunnen kinderen knutselen, schminken, sporten, klimmen en klauteren over de stormbaan en bovenal plezier beleven. De entree is helemaal gratis en het doel is dat iedereen een leuke middag heeft. Daarnaast zal er een collectebus zijn en is er wat eten en drinken voor een kleine prijs, zodat er toch ook geld opgehaald kan worden. 
 
Deze sport- en spelmiddag wordt in samenwerking met Bslim en FC Groningen in de maatschappij georganiseerd. Wij hopen jullie allemaal op woensdagmiddag 23 mei 2018 van 14:00 uur tot en met 17:00 uur te zien bij V.V. Mamio, Eikenlaan 292! Zie ook www.bazes.nl

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

13 december 2018

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden