Selwerd aan Zee geopend

Een artikel van OogTV:

Twee weken lang spelen met zand en water. Dat is Selwerd aan zee dat de komende twee weken gehouden wordt. “Ik vind dit echt super leuk!”

“Het idee is vorig jaar ontstaan”, vertelt Vincent Huiting van de Speeltuincentrale Groningen. “In De Wijert werd een zandkastelenfestival gehouden en toen werd er hier in Selwerd direct gezegd ‘dat willen wij ook!’. En zo is het ontstaan.” Tijdens Selwerd aan zee wordt een gevarieerd zomerprogramma aangeboden voor jong en oud. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen, beachvolleyballen en volgende week komen er zelfs spelers van FC Groningen en Lycurgus om clinics te geven.

“Dit is prachtig”, zegt loco-burgemeester Joost van Keulen (VVD) die de openingshandeling verzorgde. “We zien dat zulke initiatieven buurtbewoners bij elkaar brengen. Kinderen die niet bij elkaar op school zitten maar door middel van zoiets contact krijgen. En dat zelfde geldt voor hun ouders.”

Selwerd aan zee duurt nog tot en met 19 augustus en is te vinden in de speeltuin aan de Elzenlaan.

https://www.oogtv.nl/2018/08/selwerd-ligt-twee-weken-aan-zee/

Selwerd aan Zee

Selwerd aan zee!

De Speeltuin aan de Elzenlaan in Selwerd haalt hartje zomer van 6 tot 19 augustus zand en water binnen de hekken en maakt van de Speeltuin ‘Selwerd aan zee’. De speeltuin verandert in een zomers strandtafereel met speelzand, water, zandsculpturen,  beachvolleybal, een ijscokar en nog heel veel meer! De organisatie hoopt op groot enthousiasme bij kinderen en hun ouders uit Selwerd en de directe omgeving.

Met het idee van de zomeractiviteiten komt de Buurt – en Speeltuinvereniging tegemoet aan de wens om kinderen, tijdens de zomervakantie te vermaken, want niet iedereen vertrekt naar een verre zomerbestemming. De organisatie ervaart enthousiasme bij wijkbewoners, want een lange zomer zonder vertier in de directe omgeving voelt echt als een gemis.

De Speeltuin zet met ‘Selwerd aan zee’ de kers op de taart van een gevarieerd zomerprogramma wat een start maakte met het huttenbouwdorp en afsluit met spetterende activiteitendagen tijdens de laatste vakantieweek van de zomer.

Vanaf maandag 6 augustus zijn kinderen welkom om zich te vermaken met de bergen speelzand en plassen water. Het zand vormt de basis voor vermaak en wordt aangekleed met allerlei toeters en bellen. Selwerd aan zee start officieel op 7 augustus om 11.30 uur met een opening door wethouder Joost van Keulen en sluit af op 18 augustus met een grootse wijkbarbecue in de vroege avond.  Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de zandsculpturen, de clinic Beach voetbal van FC Groningen én de clinic Beach volleybal van Lycurgus. Daarnaast biedt Selwerd aan zee een keur aan andere activiteiten, zoals het bakken van zandkoekjes, het maken van schelpenmozaïeken en een waterwestern. En elke zomerse dag passeert de ijscokar!

Het volledige programma Selwerd aan zee vindt u op de website van de Buurt – en Speeltuinvereniging (BSV) Selwerd.

www.bsvselwerd.nl/selwerdaanzee

36691112 2146471735627078 6756910715493154816 n

Informatieboekje Wijkbedrijf Selwerd

Hebben jullie het informatieboekje van Wijkbedrijf Selwerd al gelezen? Hierin staat alles wat er in het Wijkbedrijf te doen en te vinden is. Je kunt ze meenemen vanuit Wijkbedrijf, De Berk en WIJ Selwerd, of hier digitaal lezen: 

https://www.wijkbedrijfselwerd.nl/wp-content/uploads/2018/07/InformatieboekjeWijkbedrijfSelwerd.pdf

Artikel DvhN over Wijkverbetering Sunny Selwerd

Dagblad van het Noorden publiceerde afgelopen zaterdag een artikel over wijkverbetering Sunny Selwerd in een reeks over wijkverbeteringsprojecten in de wijken van de stad Groningen. Speciale aandacht ging in dit geval uit voor de rol van het Wijkbedrijf hierin.

Je kunt het artikel hier lezen.

moestuin

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

26 maart 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden