Dubbelexpositie in Forumbibliotheek Selwerd

2018 09 06Van 21 september t/m 13 december is in Forumbibliotheek Selwerd de dubbelexpositie ‘Onverwachte schoonheid’ te zien van de fotografen Jeannet Zwols en Elly Reuter.


Beide fotografen laten de schoonheid zien van het doorgaans ‘lelijke’ zoals scheuren in muren (actueel in onze provincie) en elektriciteitsmasten in het Groninger land.
Ook het ‘gewone’ is soms onverwacht mooi zoals te zien is in de takjes op zandgrond van Jeannet en de bewogen bomen van Elly.


De bibliotheek is geopend op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur.

2 okt - inloopbijeenkomst Zernike

De samenwerkende partners op de Zernike Campus Groningen: Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen nodigen belangstellenden graag uit voor een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen op de Zernike Campus. Dit vindt plaats op dinsdag 2 oktober aanstaande van 16.00 uur tot 19.00 uur in de hal van de Energy Academy Europe, Nijenborgh 6, in Groningen.
De Zernike Campus groeit voorspoedig en zal dat ook blijven doen. Daarom willen de samenwerkende partners belangstellenden graag bijpraten over deze ontwikkelingen en mondeling informeren over het nieuwe bestemmingsplan voor de Campus.
Op de informatiemarkt wordt informatie gegeven over:
- Het nieuwe bestemmingsplan voor de Campus. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt het huidige bestemmingsplan, ‘Zernike 2006’. In het bestemmingsplan faciliteren ze het uitgangspunt om het bestaande onderwijsgebied en bedrijvenpark te integreren tot één campus met een mix van bedrijven en onderwijs.
- Definitief ontwerp Zernikelaan inclusief de aansluiting ringweg. De aanbestedingsprocedure loopt en de geplande start van de werkzaamheden is in het voorjaar van 2019. Ze praten u graag bij over het laatste ontwerp en de wijzigingen.
- Het nieuwe fietspad over de Penningsdijk, inclusief bijbehorende brug.
- Bouwplannen van de Rijksuniversiteit, zoals de Feringa Building en Aletta Jacobshal.
- Bouwplannen van de Hanzehogeschool, zoals nieuwbouw bij Zernikeplein 7, de aanvullende tijdelijke huisvesting en de uitbreiding van EnTranCe.
- Het campusmanagement kan belangstellenden bijpraten over ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het Innovatiecentrum Avebe, Bytesnet maar ook de ontwikkelingen rondom Start-up City en overige plannen die op de agenda staan.
- Ontwikkelingen WarmteStad.

Burendag 2018 in Selwerd

logo burendagHet OranjeFonds en Douwe Egberts organiseren 22 september weer hun jaarlijkse burendag. Ook in Selwerd doen ze mee. Een greep uit de ons bekende georganiseerde activiteiten:

22 september- 09.30 uur -13.00 "op de koffie bij de buren", ZINN lokatie De Es. Beukenlaan 156.
Gratis entree.
Activiteiten:
Gratis kopje koffie met traktatie, springkussen, kindermarkt ( kinderen kunnen hun gebruikte spullen verkopen op de kindermarkt, opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Verkoop van heerlijke gebakjes van Elmers, 
Gratis presentje voor bezoekers,
Pannenkoeken voor 1 euro ( 11.15-13.00 uur) 
Optreden van duo Klevende liefde, twee gezellige, goedgemutste muzikale en theatrale dames brengen: een muzikale traktatie (van 10.15- 11.15 uur)

Dusssss kom gezellig langs...

Burendag op het Wijkbedrijf - Patat maken en bakken
22 september - 11:00 - 14:00

22 september is het Burendag en het Wijkbedrijf doet mee. Kom allemaal langs (en neem mensen mee) voor patat bakken (en eten) van begin tot eind. Dus vanaf het oogsten van de aardappelen uit onze eigen moestuin, schillen, bakken en zelf mayonaise maken, met de eieren geleverd door onze eigen kippen! Vanwege voorbereidingen is aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wenselijk

BuurtBBQ
details qua tijd etc onbekend

Het stempeltje rondom de Prunusstraat, Berkenlaan, Acacialaan, Esdoornlaan organiseert een BuurtBBQ voor de bewoners rondom dat speelpleintje.

Je kunt zelf ook iets organiseren. Wil je ideeën opdoen, kijk dan op burendag.nl!

 

Winkelplein Selwerd viert 50jarig jubileum

winkepleinjubWinkelplein Selwerd viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en dat willen de ondernemers niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Op zaterdag 29 september vieren zij daarom tussen 11.00 en 16.00 uur feest in het winkelcentrum. De gehele dag zijn er verschillende feestelijke activiteiten in het winkelcentrum. Ondernemers verkopen mooie producten en hebben deze dag leuke acties. Vanaf 11.00 uur draait de zweefmolen en rijdt er een treintje om het winkelcentrum. Kinderen kunnen zich laten schminken en spelen op het springkussen en in de ballenbak. Verder loopt Clown Funny met haar vrolijke wagentje door het winkelcentrum en draait zij de mooiste ballonfiguren om uit te delen. Natuurlijk wordt er tijdens dit feestje ook getrakteerd; er is voor elke bezoeker een zakje versgebakken popcorn en limonade.

Foto Actie
Alle bezoekers kunnen alleen, met familie of vrienden in de fotostudio op het winkelplein een unieke foto laten maken. Er zijn verschillende feestelijke achtergronden beschikbaar, waar men zelf uit mag kiezen. De foto’s worden op de Facebookpagina van het winkelplein geplaatst en uiteraard krijgt iedereen een gratis afdruk mee naar huis. In de creahoek kunnen fotolijstjes gemaakt worden, om de foto thuis direct een mooi plaatsje te kunnen geven.

Win Actie
Gedurende het feest kunnen bezoekers van alle leeftijden een blanco winkeltasje versieren, met als thema de ‘verjaardag’ van het winkelplein. Als ze deze voorzien van hun naam en telefoonnummer en bij de creahoek inleveren, maken ze kans op een winkeltegoed van €50,00. Dit winkeltegoed is te besteden bij één van de winkels aan het Winkelplein.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

26 maart 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden