Astrea Paas Run op 31 maart

astreaAstrea Paas Run op 31 maart
Hét gezelligste hardloopevenement in de wijk!
 
Zaterdag 31 maart is de Astrea Paas Run, een goed georganiseerde hardloopwedstrijd over een mooi parcours. Hardlopers kunnen deelnemen aan de vier mijl, 10 kilometer of de 15 kilometer. Er zijn mooie routes uitgezet die je vanaf Park Selwerd naar het Zerniketerrein en het Reitdiep leiden. De start is om 14:00 uur bij het clubgebouw van Astrea.
 
Astrea Paas Run
De loop wordt georganiseerd door loopgroep Astrea en is goed verzorgd: je krijgt een chip voor de tijdregistratie, op het parcours staan verkeersregelaars en na de finish word je ontvangen met water, thee en fruit. Ook ontvangt iedere finisher een leuke attentie.Voor alle afstanden is er een prijsuitreiking voor de drie snelste mannen en vrouwen. De prijsuitreikingen voor alle afstanden is om 15:30 uur.
 
Goed doel
Traditiegetrouw zamelt de loopgroep geld in voor een goed doel. Dit jaar is gekozen om een initiatief in de wijk, Radio Selwerd, te steunen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een bijdrage geven aan dit goede doel en ook op de dag zelf kan er worden gedoneerd.
 
Inschrijven
Inschrijven voor deze loop kan via de website van Astrea www.loopgroepastrea.nl/astrearun. Bij voorinschrijving bedragen de kosten voor alle afstanden €7,-. Daarnaast kun je een bijdrage geven aan het goede doel. Bij inschrijving op de dag zelf, betaal je €8,50 voor deelname. Na-inschrijving kan vanaf 12:30 uur.
We hopen je graag te kunnen verwelkomen als deelnemer of als supporter op 31 maart!

Geen gemeenteraadsverkiezingen - Wel referendum

278 170308 stemmenDe gemeente Groningen vraagt de aandacht voor het volgende: Vanwege de gemeentelijke herindeling zijn er op 21 maart geen gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. Die worden bij ons gehouden op 21 november. De stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen ontvangt u dan ook pas begin november 2018.

Wel kunt u op 21 maart stemmen bij het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Sleepwet), hiervoor heeft u inmiddels een stempas ontvangen.. Meer informatie kunt u vinden op gemeente.groningen.nl/referendum

Bouw Beukenhorst gestart

beukenhorstDe Groninger wijk Selwerd krijgt er een markante nieuwe woontoren bij. Wethouder Roeland van der Schaaf gaf donderdag het startsein voor de bouw van de vijftien verdiepig tellende 'Beukenhorst'. 

De opvallende woontoren wordt in opdracht van de christelijke woningstichting Patrimonium gebouwd op het terrein van het voormalig Huize Patrimonium aan de Beukenlaan. Van der Schaaf gaf aan in een toespraak dat de bouw van deze toren en het eerder gebouwde naastgelegen complex De Es, perfect passen in de plannen voor Wijkverbetering Sunny Selwerd. De bouw is een heel goed zichtbaar onderdeel van een groot totaalpakket aan ingrepen in de wijk in de aankomende 10 jaar.

Senioren

In de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren van Patrimonium worden in totaal zestig sociale seniorenappartementen gerealiseerd . Veertig daarvan worden toegewezen door Patrimonium zelf, de overige twintig worden door zorginstelling ZINN aan mensen met een zorgindicatie.

De bewoners van de woontoren kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum dat naast de woontoren.

Verwacht wordt dat de woontoren in het voorjaar van 2020 gereed is. Na de bouw van de woontoren start de gemeente Groningen met het aanleggen van het omliggende park.

Bewonersavonden WarmteStad - 15 en 20 maart

foto warmtestadBewonersavonden Nieuwe duurzame bron voor WarmteStad

donderdag 15 maart in Paddepoel & dinsdag 20 maart in Selwerd

In het noordwesten van de stad Groningen is WarmteStad in de maanden juli en augustus 2017 begonnen met de aanleg van een warmtenet op Zernike Campus. De bedoeling was om dit net te laten voeden door een geothermiebron. Afgelopen zomer werd duidelijk dat de geothermieboring geen doorgang zal vinden. Dit betekent dat er een nieuwe duurzame bron gekozen moet worden.

Inmiddels heeft een groep experts zich samen met WarmteStad gebogen over de kwestie en nu is het tijd om het geluid van de wijkbewoners te horen. Welke alternatieven vindt u kansrijk, welke zaken zijn voor u het belangrijkst in de warmtevoorziening? De inbreng uit de stad is een van de criteria die invloed hebben op de besluitvorming. Buiten dat wil WarmteStad bewoners ook gewoon even bijpraten over de stand van zaken. Daarom organiseren we half maart twee bijeenkomsten voor wijkbewoners.

15 maart 2018, Vensterschool Eikenlaan (in samenwerking met co-creatie Paddepoel)

Vanaf 17:30 u - ca. 20:30

En

20 maart 2018, Wijkbedrijf Selwerd Bottelroosstraat

Vanaf 19:00 u- ca. 21:30

Wilt u zich vast aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op https://warmtestad.nl/nieuws/onderzoek-warmtestad-naar-alternatief-geothermie-gestart/

 

Hartelijke groet, 

namens WarmteStad (bewonerscommunicatie), 

Els Struiving

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden